Donderdag 21 november hield  Novi-Pluim haar jaarlijkse ledenvergadering in Fort Lent in Lent bij Nijmegen.

Voorzitter Jurjën Kuipers memoreerde het afgelopen jaar. Een jaar met goede ontwikkelingen voor Novi-Pluim; nieuwe leden en een goede afzet. Het duurzaamheidslabel Novi-Plus ontwikkelt goed. Izak Vermeij lichtte de dataverzameling toe. Via data en analyse wil Novi-Pluim vooruitgang boeken in het management en de resultaten van de ouderdieren.

Bestuursverkiezing
Steven Doornewaard stopt als directeur van Novi-Pluim en Jurjën Kuipers neemt zijn taken over. Steven (71) blijft nog actief als adviseur in het bestuur. Sinds 2007 is Steven actief bij Novi-Pluim en in 2010 volgde hij de eerste directeur op. Jurjën Kuipers bedankte Steven Doornewaard. Eric van Drie, vermeerderaar in Noordwolde treedt toe tot het bestuur. Jos van Uden was aftredend en is herkozen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Novi-Pluim ondersteunt samen met Plumex en De Heus de school for the deaf in Ghana en leidt jongeren op tot pluimveemedewerker. De eieren zijn een welkome aanvulling op het menu van de kinderen.

Kwaliteitstoeslag
Jos Koedijk van Pluimveeslachterij Remkes lichtte de ontwikkelingen en toekomst van slachterij Remkes toe. Remkes beoordeelt de kwaliteit aan de slachthaak en koppelt deze direct terug aan de vermeerderaar. De kokerij zal in 2020 van start gaan en de afzet nog verder verbeteren.

Daglicht
Vanwege de hoge kosten voor het aanbrengen van daglicht in bestaand stallen heeft het bestuur besloten om de komende 2 jaar  de bedrijven die vanwege de daglichteis niet kunnen voldoen aan QS toch de NoviPlus-prijs uit te betalen.

Toekomst
Novi-Pluim is financieel gezond. De vooruitzichten zijn goed. De voorzitter noemde dit het resultaat van een goede samenwerking.

Na de jaarvergadering genoten de opfokkers en vermeerderaars van een heerlijk buffet met natuurlijk lekkere kipgerechten van vlees van Novi-Pluim. Daarna volgde een interessante presentatie door Geesje Rotgers, onderzoeksjournalist bij AgriFacts dat nieuws checkt op onjuistheden.