Op woensdag 27 september organiseerde Novi-Pluim een kennissessie voor haar leden vermeerderaars. Jos Koedijk, verantwoordelijke voor de operationele zaken bij Pluimveeslachterij Remkes, presenteerde de resultaten van de bij Remkes geslachtte moederdieren. De afzet van het NoviPlus duurzaamheidslabel verloopt prima.

De monitoring van de slachtresultaten met bijhorende foto’s leverden discussie en vragen op. Dat is het doel van de kennissessie; leren van elkaar en zo tot betere resultaten komen.

Per bus vertrok de groep vermeerderaars naar broederij Lagerwey. Na uitleg over HatchCare, vroege voeding in de broederij, konden de vermeerderaars het zelf in de broederij bekijken. Gertjan van Kesteren vertelde over Boeren, Burgers en Consumenten. Stof tot nadenken en discussie.

Tijdens een heerlijk buffet praatten de vermeerderaars bij. Een gezellige bijeenkomst met voor de deelnemers een certificaat wat punten voor het NoviPlus certificaat oplevert en gebruikt kan worden als bewijs van bijscholing voor de QS erkenning.