Our Blog.

Check out our blog

Jaarvergadering 4 oktober 2022 (online)

Op dinsdag 4 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege de aanhoudende vogelgriepuitbraken zal deze vergadering helaas weer online plaats moeten vinden.
De vergadering start om 16.00 uur. Leden van Novi-Pluim ontvangen een uitnodiging met link om aan de ALV deel te nemen.

Lees meer

Jaarvergadering 2021 (alleen online)

Helaas zal onderstaande vergadering als gevolg van Vogelgriep, waarbij situatie m.b.t. Covid meegewogen is, alleen online plaatsvinden.
Op dinsdag 16 november 2021 is vanaf 14.00 uur de jaarvergadering van Novi-Pluim in Fort Lent bij Nijmegen. Na de ALV’s van Novi-Pluim en OWM Avipol (alleen voor leden) en ontmoeting met de Stuurgroep (opfok) vermeerdering volgt vanaf 18.00 uur een openbaar deel met een buffet,

Lees meer

Nieuwe kokerij bij Remkes

Novi-Pluim feliciteert Remkes met de nieuwe kokerij. Hiermee kan een grote stap gezet worden in de vleesverwaarding van moederdieren.
Zie het artikel dat in april verschenen is op Pluimveeweb.
Pluimveeweb Kokerij Remkes

Lees meer

Crispy Chick’n valt twee keer in de prijzen!

Mora’s Crispy Chick’n strips, gemaakt van NoviPlus vlees, sleepten maar liefst twee prijzen in de wacht tijdens de Wheel of Retail verkiezing van Distrifood!
Naast de prijs voor de beste productintroductie van het jaar in de categorie Diepvriessnacks, kwam daar verrassend ook een ‘Special Wheel Margetoevoegend’ bij.

De prijzen zijn toegekend na onderzoek door marktonderzoekbureau Nielsen en GfK en een beoordeling van vertegenwoordigers van Jumbo,

Lees meer

Geannuleerd! Kennissessie 25 maart bij Pas Reform

Helaas kan de bijeenkomst niet doorgaan vanwege de risico’s m.b.t. COVID-19.
Novi-Pluim organiseert in samenwerking met Pas Reform Hatchery Technologies een bijeenkomst voor vermeerderaars. Deelnemers ontvangen een bewijs van jaarlijkse bijscholing. Dit bewijs is nodig voor het behalen van het NoviPlus-certificaat.
16:30 – 17:00 uur Aankomst
17:00 – 18:00 uur Opening en Novi-Pluim kennissessie
* Ontwikkelingen NoviPlus: Jurjën Kuipers,

Lees meer

Interview met nieuwe directeur

Pluimveehouderij heeft onze nieuwe directeur, Jurjën Kuipers, geïnterviewd. Zijn boodschap: Samenwerking is belangrijk! En kwaliteit! Daarnaast gaat hij in op het succes van het duurzaamheidslabel NoviPlus. Artikel in de Pluimveehouderij.

Lees meer

Geslaagd voor cursus KBA

De afgelopen weken hebben 2 cursussen Plaagdierbeheersing plaatsgevonden. Totaal waren er 25 deelnemers, waarvan er 11 examen hebben afgelegd en allemaal hun certificaat hebben gehaald. Proficiat. De andere deelnemers kwamen voor verlenging van hun certificaat en hoefden geen examen af te leggen. In december wordt de cursus nog een keer op een studieclub gegeven.

Lees meer

Nieuws jaarvergadering 2019

Donderdag 21 november hield  Novi-Pluim haar jaarlijkse ledenvergadering in Fort Lent in Lent bij Nijmegen.
Voorzitter Jurjën Kuipers memoreerde het afgelopen jaar. Een jaar met goede ontwikkelingen voor Novi-Pluim; nieuwe leden en een goede afzet. Het duurzaamheidslabel Novi-Plus ontwikkelt goed. Izak Vermeij lichtte de dataverzameling toe. Via data en analyse wil Novi-Pluim vooruitgang boeken in het management en de resultaten van de ouderdieren.

Lees meer

Jaarvergadering in Fort Lent

Op donderdag 21 november 2019 is vanaf 14.00 uur de jaarvergadering van Novi-Pluim in Fort Lent bij Nijmegen. Na de ALV’s van Novi-Pluim, kring vermeerderaars/opfokkers en OWM Avipol (alleen voor leden) volgt vanaf 18.00 uur een openbaar deel met buffet, aangeboden door Novi-Pluim. Aansluitend is er vanaf 19.00 uur een symposium over Overheidsbeleid gebaseerd op aanname of onderzoek?

Lees meer

Cursus knaagdierbestrijding

In samenwerking met van Eck Bedrijfshygiëne organiseert Novi-Pluim voor de leden een cursus Knaagdierbestrijding. Op dit moment zijn er 2 cursusdagen gepland, 30 oktober en 14 november. Voor interesse en aanmelding graag melden via izak@novipluim.nl

Lees meer